20:57
Нерухомість в обмін на громадянство: топ-5 держав для імміграції. Португалія

П'ять держав світу - Сент-Кіттс і Невіс, Латвія, Іспанія, Панама і Португалія - ​​увійшли до списку країн з найкращою імміграційною політикою, де покупка нерухомості є підставою для отримання громадянства або виду на проживання.

Вибір здійснювався за такими критеріями, як мінімальний поріг вартості інвестицій, можливість безвізового перебування і переміщення по країнах Шенгенської угоди та Європейського союзу після отримання виду на проживання, податковий аспект, а також терміни отримання громадянства.

 

Сент-Кітс і Невіс

Найшвидшу і необтяжливу програму з отримання другого громадянства надає найменша держава Нового світу, розташована на двох островах у Карибському морі - Сент-Кіттс і Невіс. Купуючи нерухомість вартістю від 400 тис. доларів, покупець через 3-4 місяці отримує громадянство, яке дозволить відвідувати без віз не тільки Канаду, Велику Британію, Ірландію, але й усі країни Шенгенського союзу і більшість держав-членів Британської Співдружності.

 

Маючи громадянство Сент-Кіттс і Невіс, не потрібно отримувати студентську візу для того, щоб вчитися в Англії, а також можна працювати протягом двох років після закінчення навчання без робочої візи. Паспорт Сент-Кіттс і Невіс можна отримати в сусідній Росії, у Москві. Ця держава також не вимагає сплати податків або перебування у країні. Крім самого інвестора, його або її неповнолітніх дітей і дружини/чоловіка, на підставі однієї покупки батьки, які досягли пенсійного віку, також можуть отримати громадянство цієї острівної держави.

Латвія

У Латвії на даний момент діє найнижчий мінімальний поріг вартості нерухомості, при покупці якої видається вид на проживання (ВНП): у Ризі, Юрмалі, Ризькому регіоні та республіканських містах він становить 140 тис. євро, а за межами цих територій - 72 тис. євро. Вид на проживання видається на 5 років інвестору і членам його сім'ї.

Після закінчення цього терміну, якщо нерухомість залишається у власника, ВНП подовжують ще на невизначений термін. Громадянство Латвії можна отримати через 10 років без необхідності постійного перебування у країні. Вид на проживання в Латвії дає право на вільне переміщення у країнах Шенгенської угоди.

Іспанія

Нинішнього року уряд Іспанії планує видавати вид на проживання іноземцям, які купують у країні нерухомість вартістю вище 160 тис. євро. Після закінчення п'яти років власник отримує постійний вид на проживання, а після закінчення 10 років зможе отримати іспанське громадянство.

Вид на проживання в Іспанії надає право безвізового в'їзду на території всіх держав, що перебувають у зоні Шенгенської угоди. Для підтримки виду на проживання необхідно проводити у країні шість місяців на рік, після чого інвестор набуває статусу податкового резидента.

Панама

У Панамі, фінансовому центрі Латинської Америки, покупка нерухомості на суму понад 300 тис. доларів є підставою для отримання виду на проживання. Громадянство Панами може бути отримано тільки після п'яти років легального проживання у країні.

Вид на проживання в Панамі дозволяє в'їжджати до 34 країн світу, включаючи більшість країн Євросоюзу, Карибського басейну і Латинської Америки.

Португалія

У жовтні минулого року уряд Португалії ухвалив новий закон, за яким іноземці можуть отримати вид на проживання на підставі купівлі нерухомості в Португалії вартістю від 500 тис. євро. Подавати прохання на отримання громадянства Португалії іноземець має право через 6 років проживання у країні.

Власник виду на проживання в Португалії може вільно переміщатися на території країн Шенгенського союзу. Для підтримки виду на проживання необхідно проводити у країні 6 місяців на рік, після чого інвестор набуває статусу податкового резидента.

Категорія: Нерухомість в обмін на громадянство | Переглядів: 339 | Додав: ADMIN | Теги: Нерухомість в обмін на громадянство, топ-5 держав для імміграції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar